Groeigroep 'Bezield Leven'

Opstellingen in een geborgen samenzijn

 Opstellingenreeks Bezield Leven

Wat: Opstellingen in een geborgen groeigroep

Wanneer: 7 maandagavonden, 20u tot 23u, 

Planning volgt wanneer wettelijke maatregelen rond samenzijn verzachten

Begeleiding: Katrien Verwimp

Inschrijven:  via onderstaand formulier.  

In een groeigroep kan je je verwonderen over de gemeenschappelijkheid van je eigen zoektocht en die van andere mensen. We komen samen vanuit ons hart en delen met elkaar wat ons bezighoudt.  We werken met opstellingen die ons meer inzicht en bewegingsvrijheid geven in de dynamieken van ons dagelijks leven.

 We leren, zowel van onze verschillen als van wat we in een ander herkennen als een deel van onszelf.

We vinden voeding.
Wat aandacht krijgt, groeit.

 

  

Eind september en eind januari start telkens een nieuwe groeigroep – opstellingsreeks. Zowel nieuwe deelnemers zijn welkom, als mensen die al in eerdere reeksen deelnamen.

Heel wat factoren hebben een invloed op je levenskeuzes. Vaak zijn deze factoren niet helemaal helder voor jezelf, waardoor je soms jezelf een andere richting instuurt dan je echt zou willen. In de groeigroep verhelderen je levensvragen. We werken met familie- en systeem-opstellingen, ontlenen inspiratie aan elkaar en maken contact met ons dieper voelen. We maken samen plezier en laten onze creativiteit spreken.

Een opstelling die vertrekt vanuit een oprechte en heldere vraag tot groei, geeft je zicht op onbewuste dynamieken die je sturen in al wat je doet. Ze brengt je nieuwe kracht en opent nieuwe mogelijkheden. Je krijgt ruimte om je eigenheid te ontplooien, met eerbied voor je wortels. Afhankelijkheid kan doorgroeien naar je eigen kracht, in verbinding met de wereld rondom je. In het aannemen van JeZelf ontwikkel je een rijke persoonlijkheid.

Voor wie wil:
– Samenzijn in verbondenheid
– Stukje van je zoektocht delen
– Inspiratie ontvangen
– Zichzelf (nog) beter leren kennen én aannemen
– Groeien als mens
– Levenvreugde toestaan,…

 

 

Wat zeggen deelnemers over de Groeigroepen?

Ik ben telkens zeer dankbaar voor de groeigroepen die ik de voorbije jaren heb mogen beleven. 
Dankbaar voor de mooie openheid, zachte geborgenheid, de overgave die er steeds ontstaat tussen nieuwe mensen.
Dankbaar voor de herkenbaarheid van thema’s van anderen, die je steeds kan terug vinden in je eigen leven, hoe kwetsbaar de thema’s ook zijn.
Dankbaar voor te mogen helpen en ook geholpen te worden.
Dankbaar voor de tijd en ruimte die er wordt gemaakt om gewoon te mogen zijn, zonder oordelen. Door de tijd en ruimte wordt plaats gemaakt om te kijken, te voelen, te herstellen, om alles op een juist plaats zetten. Hoeveel angst en weerstand je ook voelt of hoezeer je de controle niet wilt opgeven, het is allemaal “oké”.
Je mag zelf beslissen wanneer en hoe je er gaat aan werken, om openheid te creëren voor je eigen thema’s en innerlijke beelden, en daarbij wordt je steeds super goed begeleid en ondersteund door Katrien.
De zachte warme begeleiding maakt het mogelijk om door je angsten heen te kijken.
Kortom er komt steeds meer helderheid bij jezelf.
Els Van Dyck

Systeem-, Familie- en droomopstellingen hebben een grote impact, op een heel verfijnde manier, op mijn dagelijks leven en heel mijn wezen. Het is steeds opnieuw een bijzondere ervaring, diep doorwerkend op zielsniveau. Helend en transformerend op alle domeinen. Zoals dagelijks douchen en tanden poetsen voor een gezond lichaam, en de grote schoonmaak voor je huis, is dit voor mij een soort energetische reiniging. Het is een natuurlijk en regelmatig gebruik geworden om overtollige ballast los te laten of uit te zuiveren van eender welk niveau of grootorde. Of om antwoorden te ontvangen op vragen die spelen, om iets kostbaars te laten ontvouwen wat gezien wil worden… Of ook gewoon leuk om op ontdekkingstocht te gaan doorheen het onbewuste, en rijker terug te komen dan verwacht… Maar evengoed lastige patronen of trauma’s in het licht te zetten.

De begeleiding is met een grote zachtmoedige kracht en geduld neergezet door Katrien, om alzo, in de creatie van een veilige bedding, eender wat te mogen aanschouwen. Het is iets sacraals bijna. Ik voel me dankbaar dat deze werkvorm bestaat. Een echte aanrader!

Christine Collin

Dit is voor mij het gevoel bij een opstelling:

Wanneer een vraagsteller je uitnodigt om een bepaald persoon te representeren, neem je als het ware de energie van die persoon haarfijn over. Het stelt je in staat om de relatie tussen de vraagsteller en de persoon die je representeert, in te voelen, waarbij je de onderliggende pijn of (onbestemd) verdriet die de relatie vertroebelt, perfect kan duiden. Op die manier kan de vraagsteller -en de persoon waar je voor staat, zij het onbewust- evolueren naar meer begrip, en een stukje genezing. Dat geldt ook voor jezelf als representant, want ik verbaas me er soms over, dat de thema’s die in kaart worden gebracht tijdens een opstelling, zo universeel zijn, en in grote mate appelleren op je eigen leven.

Soms maakt het dat ik me opgelucht voel en alles heel helder kan bekijken. Dichter bij mezelf.

Zowel in de positie van vraagsteller als representant hebben de opstellingen waaraan ik heb deelgenomen me enorm veel bijgebracht.

Natascha Habraken

Sinds 2011 verzorgt Katrien de begeleiding van groeigroepen. Ze biedt hier zowel duiding als doorleving van je innerlijke wereld.

 

De werkvorm van een groeigroep laat je proeven van een rijk palet aan mogelijkheden voor je persoonlijke groei naar je innerlijk potentieel.

Interesse? Vragen? Neem contact.

Je ziet de dingen niet zoals ze zijn. Je ziet de dingen zoals je bent.
Socrates

Schrijf je in :